Monday, April 20, 2009

Queen Of Langkasuka

smalam aku g tgk filem ni.midnight kul 11.30 pm.dlm besar besar panggung tu boleh aku sorang jer yg menonton...seram betul....







cheh brader lanun tu le wat sign peace plak...lanun tol




personally aku mmg suka abih filem ni, dari segi cerita, nilai sejarah yg mengharukan, background set, props, costume.... filem ni memang stylo...g la tengok

9 comments:

Mak Su said...

cerita lagu mana ni? cerita dari indonesia ker?

Nik said...

produksi thailand.bahasa thailand...tadak sepatah pun cakap bahasa melayu...

citer ni pasal kerajaan Langkasuka (kedah lama yang merangkumi utara semenanjung n selatan thai)..pasal kehebatan kerajaan melayu lama la..best..tp orang thai buat...cheh malu jer...kekekeke

Nik said...

kalo maksu nak g tgk..ajak saye skali ekk..sy nak tgk skali agi..hehe

armmean said...

best..best ni..mcm best..aku cari dvd jer..haks..

Nik said...

best...aku pun nak beli dvd dier....

NASIRUDDIN BIN DIN said...

Gambo lima HANG pahlawan melaka tak de ka..

Nik said...

abg nasiruddin,
tq singgah..

masa zaman hang tuah takde kamera (belum dicipta kot), sbb tu takder...tp skrg dah ada, nnt bila produksi m'sia dah buat citer diorang dgn high quality, saya taruk gambar.

takut orang thai plak buat citer hang tuah dgn kualiti yg superb...

Tuhfat al-Nafis11 said...

aku dah ader amin, gambaq clear mcm dvd ori lagi... tapi bukan aaku punyer orang punyer..hahahaha

jawa peranakan said...

sutradara melayu tidak berminat untuk menghasilkan pilem seperti ini..

hawa mereka lebih terarah kepada pilem berasaskan jembalang dan puaka..

PS-gua minat pilem jawa..