Monday, July 6, 2009

Assalamualaikum wbt..

aku rase teruk

aku tak tau nak tulis cmne benda lam kepala aku nih...aku tgh bz sgt run drama skrg ni...tp bena lam kepala aku ni perlu aku luahsalurkan ke satu tempat yg bernama canvas putih, tapi aku xde masa...so aku luahkan kat sini ajer...oleh kerana menaip dlm kebizian tahap tapir (sori en. tapir), tulisan aku mungkin x berape comel lote susun atur ayat nye...terima je....sekian mukadimah.

citer die aku tgh drive td pagi otw nak ke lokasi shooting, aku on era fm...paknil keudara (pagi di era kot. paknil terima panggilan pendengar ppuan sorang ni, bunyi dan mood era kalini jadi lain skit.aku terkejut beruk (sori ye beruk) sbb dgr luahan awek ni...dia kate die jatuh cinta dgn sorang balak ni...cinta tahap cipan la ni kot (sori en. cipan), dah le name pompuan, ape lagi nangih2 la citer pasal die dah tak tau nak wat ape sbb masalahnye balak ni bukan islam, awek ni suh la balak die ni tukar agama, balakni cakap xleh...sebalaknye..eh, sebaliknye balakni plak slambedek je suh awek ni suh tukar agama (tinggalkan islam- murtad la tu), babun tul aku dgr (sori en,babun), dah minahni plak syg pnye pasal dah kelabu asap dek cinta semu (cewah indon) balak tuh, jadi tak sedar sebenarnya die xda pilihan selain meninggalkan balak tu...yela...kate nenek aku "even death don't come between you n Allah" (dapi die cakap trg la).
katenye aWEk ni , die tak tau nak wat ape..."...tolong la paknil"..paknil pun typically jawabla..."tiada cinta yg lebih hebat dari cinta kepada Allah" and on and on.....betul la tu, takde salahnye, tahniah paknil.
tapi yg aku frustnye tu...(sampai aku menjorit dlm keter), lepas advice lebey kureng, paknil let go this gal....x amik no kontek ke ape ke...sbb ini bukan perkara kecik kalau boleh melibatkan tukar agama (murtad)...
sampai aku cakap..."woi...jgn suh die letak dulu...amik no phone die...bagi kat akuuuuu....", aku banyak betul yg nak luahkan kat sini...nnt aku sambung lg...banyak kojer ni..

to be continued part 2...

5 comments:

armmean said...

jauh betul perjalanan ko ari ni yek..penuh pancha roba..ko nak ayat aweks tu ke, ko nak sembur aweks tu..?hehehe..dpt ke no. contact..?ko tipon pak nil ker..suspender tul citer ko ni, ader part2 plak..

Nik said...

kalo diijin Tuhan ade la part 2 tu..(bukan ko tak tau aku nih...konon suspender ade part 2)

tapi takde ler...bukan nak ayat..jauh sgt la..cuma perbualan paknil ngan awek itu habis camtu je...lantas meninggalkan tanda tanya kpd pendengar ttg nasib dan masalah pompuan itu..adekah selesai dgn nasihat2 dan berkesan/cukup dgn nasihat itu? aku rase mcm x susah sgt nak jwb persoalan itu..

nauzubillah...

jawa peranakan said...

adakah paknil ini ustaz aznil nawawi yang mengeluarkan fatwa bahawa berlaga pipi lelaki perempuan bukan muhrim adalah dibenarkan jika niatnya baik tu?

R@duan said...

kalau tak dapat no budak pompuan tu call aje 999. tak pun call je KSU

Nik said...

geram woo...at least take down no tipon awek tu for further assistant or advice or motivation or help... kslo tak reti refer la awek ni pada alama ke, alim ke, sheikh ker, mufti ke...

what u do? u let the whale of fish of your net...what a oportunity Allah has given to u, a chance to do some job for Him...
and u fail Him...huhhhh geram nye