Monday, March 2, 2009

Tauke Warung! corat-coret

Assalamualaikum sedares...
mmg lama sgt x update....for those who cares or interested to visiting this blog...a beg ya apologi.
last post 22 jan aritu...memang aku ditimpa satu keadaan yang dipanggil bz...but still got time to do "wat im used to do" from early moning to late nite. but for this blog...i say i ve to stop for a bit while, becoz i dont want to publish a rubbish with rushing typing...now im ready , so here i am..hehehe excuse me.
rasa nak ketchup balik mende2 yang da berlaku, tp rs banyak sangat la perkara2 yang dah berlaku...
aku balik kg itu ari masa kat highway lpt, aku drive 120 kmj, kat km 176 menghala kuantan...tgh syok meluncur di lebuhraya yg lengang tetiba ja ada seko monyet itam lalu..ape lagi...prong prang keceperrr...ada part bumper pecah skit ngan no plat abih patah...nasib baik tarak papa...monyet tu? abis.
sampai ja umah kt kg, mak aku sambut aku...besttt. tp a bit sunyi skit (aku suka sbenarnya) sbb aku balik kg time orang lain tak cuti....so ada aku ngan mak aku je kat umah...dapat la borak puas2 ngan mak , xpayah bayar prepaid. esoknya aku bawak mak aku g jalan jalan sekitar kuala trg, shopping dsbg...

dgn mak aku kat masjid kristal....


dulu aku pernah dapat satu emel berkenaan dgn masjid ni...katenye masjid ni tidak menghadap kaabah di Makkah, siap ngan gambar kompas senget lg tu,aku pun amik kesempatan ni...aku beli siap2 kompas kiblat. masuk je msjid tu aku chek kompas kiblat aku, then aku dapati takda apa apa masalah dgn arah kiblat masjid tu..ok je mengadap kiblat.sbg bukti aku amik gambar. taktau la kompas aku yang rosak atau kompas dia yg rosak. tp aku yakin sangat kompas aku tak rosak.....


lepas solat tu aku g masuk kt Taman Tamadun Islam, bayar rm 10, pastu dpt melawat replika masjid2 terkenal dan bersejarah di seluruh dunia bermula dgn "masjid negara"....antara replika masjid lain termasuklah masjidil haram, makkah, masjid nabawi, kubah as-shakrah(not mosque), taj mahal dan lain lain lagi(mcm laporan lawatan sambil belajar kat sekolah plak).
masjid masjid ni ofcourse tak mengadap kiblat dan saiz dia kecik je, so kalau yang ni orgtu cakap x leh solat, memang betul la...hehehe im not in a politics tapi kalau niat menyebarkan berita yg tak betul atas dasar politik, tolonglah jgn libatkan masjid yang dah siap tu. buat malu kat orang orang bukan Islam. jgn harap nak dakwah kat diorang camni aihh...

..........bersambung to next corat-coret

2 comments:

Mak Su said...

tak reti nak cakap gapo .

Nik said...

maksu...saya pun sama...tatau nak kata gapo