Friday, December 19, 2008

Eject,Cabut...

dulu ada sorang kawan saya pesan kat saya, jgn amalkan cabut thumdrive dr usb port pc gitu jer tanpa eject dulu...beliau pesan kat saya selepas thumdrive beliau dah rosak n takleh pakai sbb suka cabut dr usb bc beliau dgn muka toya dan tanpa rasa bersalah.habis dia punya fail2 penting dan x penting xleh recover...
so saya pun amik iktibar lah dari kejadian tu...dah jadi amalan saya eject dulu.tp lama kelamaan saya tgk kekadang saya cabut (bila nak cpt la kot) tanpa eject dulu,thumdrive saya still ok jer...so saya semakin pandang ringan ttg pesanan beliau tuh...kekadang skrg ni tak kelam kabut tak rushing pun saya dgn muka 14 (muka 20 sen) selambakodok je cabut usb drive sy dr pc...
-sy tahu korang mmg amalkan eject dlu baru cabut kan tapi sy still nak pesan SEBABBBB

saya baru je mengetepekkkan usb drive saya krn mgbaikan petua yg kwn sy bg tu...
abis dah sumer fail fail penting (aduhai penting beb) hilang...harap adalah kekawang yg terer skit kot2 leh recover balik fail2 dlm usb sy ni hah...artworks pun ade dlm usb ni...banyak lg la...

oleh itu...eject dlu sblum cabut usb anda dan bersabo la kerana sabo itu separuh iman....adiozzzzzss

12 comments:

armmean said...

muahahaha...padan muko..lain kali eject dulu beb..aku pun selalu main cabut jer,haha, tapi bernasib baik lagi..aku pun geram gak, hdisk kat umah dah gilo, mcm2 file dr aku blaja, final project aku dan dia(wife aku daaa)ader kat dlm..tetibe dah x bleh bk, bile check tul2, partition dah xde, pastu empty hdisk..aarghhhh..musti ader virus nih..

Nik said...

padan muko aku yo...dan ekau jugak la...hahaha

R@duan said...

Eject tu ibarat minta izin nak cabut. Kalu 'dia' bagi cabut, baru la cabut. Amaaaaan rumahtangga....

Nik said...

raduan..
betul tu..eject tu kira minta ijin cabut la....tapi kenape dikaitkan dgn amaaann rumahtanggaaa? arrr aku keliru.

R@duan said...

kalu macam tu cepat-cepat kena pergi kursus. daftar kat mana-mana pejabat agama...

Nik said...

dah pegi kusus dah..semua da setel..duit pun banyak nih...calon2 tgh beraturrr...hehehe

R@duan said...

....dan calon-calonnya....trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr(efek drum kombo rtm pimpinan datuk mukhzani).....

Nik said...

...calon2 nya adalahh...err..anuuu..
kita berehat dulu utk beri laluan kepada pesanan penaja rancangan, kain pelikat cap gajah dudok, dingin dipakai diwaktu malam, kembali selepas pesanan ini...

R@duan said...

ttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Mak Su said...

sayang bebeno, tak reti nak tolong :(

Nik said...

x ngape le maksu, bio jadi pengajaran...huhu..mcm tada arapan dah ni...ish ish ish

Tuhfat al-Nafis11 said...

Eject??? Cabut??? uuuuuu serabut perut....!!!